16 Mayıs 2018 Çarşamba

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI


Herkese merhabalar
Bugün kökeni Osmanlı Sarayına dayanan bir çorba ile karşınızdayım. Aslına bakıldığında bildiğimiz klasik mercimek çorbası gibi görülse de ben daha besleyici olduğunu düşünüyorum..
Yapımı da oldukça basit

Malzemeler
1 Çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
1 litre su ( Tavuk suyu yada et suyu olabilir)
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
Toz kırmızı biber
Karabiber

Terbiyesi için
1 Yumurta sarısı
Yarım çay bardağı süt
Yarım limon suyu

Soğanı yemeklik doğrayıp,tencereye yağ ile birlikte alıp kavuruyoruz. Üzerine unu ekleyip bir iki çevirdikten sonra mercimekleri de tencereye alıyoruz.  Daha sonra üzerine suyu ekleyip mercimekler pişene kadar bekliyoruz.
Mercimekler piştikten sonra rondodan geçiriyoruz.
Terbiye malzemelerini bir kasede çırpıp tencerede ki çorbanın üzerine ekleyip yeniden kaynayana kadar bekliyoruz.Altını kapatmadan tuzunu eklıyoruz Üzerine toz kırmızı biber ve karabiber ile hazırladığımız tereyağlı sosu ekliyoruz.  

İşte yapımı bu kadar basit.
Umarım denersiniz..
Ve denersiniz yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Bana instagram hesabımdan ulaşmak için

Sevgiler Ayda'dan
💛💛💛




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder